Op 7 februari is het weer zover, dan is het weer carnaval. Veel cafe’s zijn vrolijk versiert en grote groepen carnavalvierders ‘dweilen’ van café naar café. Carnaval verloopt over het algemeen zonder incidenten.

Maar wat als er plotseling brand uitbreekt?
De gevolgen van brand kunnen heel ingrijpend zijn. Vooral tijdens carnaval als er decoraties hangen en extra drukte is. Met zoveel mensen is een goede vluchtmogelijkheid extra belangrijk. Reden voor vele gemeente in Nederland om dit vooraf te controleren.
Binnenkort wordt er door vele gemeentes weer een grote controleactie gehouden op brandveiligheid. Vele horecagelegenheden kunnen een bezoekje verwachten. Tijdens de controle wordt er vooral gelet op vluchtwegen, nooduitgangen, noodverlichting, brandblusmiddelen, carnavalsversiering, aanbouwsels en overkappingen.

Wanneer gebreken of gevaarlijke situaties worden geconstateerd dan moet de eigenaar direct maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen. Dit wordt een dag later gecontroleerd. Wanneer het dan niet in orde is kan worden overgaan tot (gedeeltelijk) sluiting van de horecagelegenheid.

Kindercarnaval